Work hard, gym hard!

De laatste tijd hoor ik steeds vaker mensen zeggen: “Ik heb geen tijd”, “het is druk op het werk”, “Ik ben te moe om te sporten”. Terwijl ik vaak vol begrip reageer begint het altijd van binnen te koken. Laten we eerlijk zijn… Als de (voormalig) president van Amerika tijd heeft om te sporten, dan heb jij dat zeker. Daarom is het tijd voor de 5 tips om je drukke werkleven en een die-hard gym mentaliteit optimaal te kunnen combineren.

Work hard

1. Plannen, plannen, plannen!

Een wijs man zei ooit “failing to plan is planning to fail”. Wanneer je geen planning voor jezelf maakt zul je opgaan in de dagelijkse sleur. Maak daarom een duidelijke wekelijkse planning met vaste dagen waarop je specifieke spiergroepen traint. Plan ze direct in je agenda en zet je reminders aan. Wil je het helemaal goed aanpakken? Deel dan je agenda met een vriend(in) en houd elkaar scherp.

2. Direct omkleden

Wanneer je volgende keer thuis komt van een dag hard werken, doe dan zo snel mogelijk je sport kleren en sport schoenen aan. Hierdoor wordt het nog moeilijker om de gym te skippen. Geloof me, het werkt.

3. Langere pauze tussen je sets

We hebben allemaal wel eens een drukke werkdag en dit levert stress op. Als jij helemaal “zen” uit de sportschool wil lopen, neem dan langere pauzes tussen je sets. Hierdoor zul je minder gehaast sporten en meer tijd hebben om je kracht te herstellen.

Train hard

4. Sport in de ochtend 

“Maar ik ben geen ochtendmens”, is waarschijnlijk de slechtste smoes om je dag perfect te starten. Wanneer je in de ochtend sport, zul je de rest van de dag meer kracht hebben. Een absolute aanrader is het boek: The Miracle Morning van Hal Elrod. Het boek zal je exact uitleggen hoe een goede ochtend je leven kan veranderen. Overdrijf ik? Lees het boek en oordeel zelf…

5. Sunday = Meal prep day

Hoe werkt het? Je kookt op zondag een lekker recept en bewaart dit in doosjes in de vriezer. Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld, maar ook nog eens veel tijd. Niet meer elke dag naar de supermarkt en niet meer elke avond na je werk achter het fornuis. 2 vliegen in één klap, want hierdoor hou je meer tijd over voor…………… juist, de gym!

De conclusie van het verhaal is dat het draait om planning. We zijn allemaal drukke wezens en daarom is een goede planning het halve werk. Dus de volgende keer dat iemand bij jou aanklopt met een slechte smoes, vraag dan gerust naar zijn agenda en hoe laat de wekker gaat. Een leuk gesprek kan ik je niet garanderen 😉

Vraagje: heb je zelf goede tips/trics laat het dan weten in de comments sectie.

Workout filmen?

Deel je info en ontvang een update zodat we in jouw gym kunnen lanceren!


[ninja_forms_display_form id=”5″]

Geen spam, promised!